مقاله تخصصی

راهنمای جامع استفاده و نگهداری از تلویزیون

نگهداری از تلویزیون - راهنمای جامع نگهداری و استفاده از تلویزیون

نگهداری از تلویزیون به صورت اصولی، عمر مفید آن را افزایش می دهد و شما را از خریدن دوباره دستگاه جدید و یا مراجعه به تعمیرکار بی نیاز می کند.

اکثر کاربران تلویزیون، چه تلویزیون‌های گران قیمت سه بعدی و چه نمونه های ال سی دی قدیمی با این سوال که در واقع عمر مفید تلویزیون چقدر است و تلویزیون های مبتنی بر کدام تکنولوژی طول عمر بیشتری دارند و … مواجه هستند.

درصد بالایی از ماندگاری دستگاه، به خود شما بستگی دارد. دقت در نگهداری از تلویزیون می تواند باعث طول عمر زیاد آن شود، طول عمر یکی از معیار های مهم خریدار در زمان خرید محصول می باشد؛ اما این طول عمر با استفاده صحیح و رعایت نکات کلیدی در دراز مدت توسط شما حاصل می شود. بنابراین مهم است که نکات کلیدی را برای افزایش طول عمر دستگاهتان رعایت کنید تا مجبور نشوید پول دوباره ای برای خرید تلویزیون جدید بپردازید.

مبحث انتخاب تلویزیون بسیار مفصل است و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه راهنمای خرید تلویزیون در وبلاگ فروشگاه مگامدار را بخوانید.

منظور از عمر مفید تلویزیون چیست؟

شاید تصور شما از عمر مفید تلویزیون این باشد که پس از پایان عمر تلویزیون (مثلا پس از ۱۰ تا ۱۵ سال) تلویزیون دیگر روشن نشود یا اینکه یکی از قطعات آن دچار ایراد شود و عمر آن به پایان برسد؛ اما حقیقت این است که پایان عمر فیزیکی تلویزیون با پایان عمر مفید آن متفاوت است. منظور از عمر مفید، این نیست که بعد از مدتی تلویزیون شما قرار است از کار بیفتد، بلکه عمر مفید تلویزیون، مدت زمانی است که طول می کشد تا روشنایی تلویزیون شما به نصف مقدار اولیه اش برسد. در واقع تلویزیون شما پس از سپری کردن عمر مفید هنوز قابل استفاده است، ولی روشنایی آن کمتر می شود.

چند نکته کاربردی برای نگهداری از تلویزیون

برای نگهداری از تلویزیون باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرید و با رعایت چند نکته پیش پا افتاده عمر مفید لوازم خود را در خانه افزایش دهید. با نگهداری صحیح، حتی قادر به استفاده از تلویزیون بیش از عمر مفید تعیین شده برای آن خواهید بود.

  • اولین نکته اینکه بعد از خریدن تلویزیون این است که نصب آن باید توسط نمایندگی های مجازی که زیر نظر شرکت تولیدکننده هستند انجام شود. خودتان اقدام به نصب دستگاه نکنید.
  • قبل از هرچیزی باید دفترچه‌ راهنمای دستگاه را با دقت مطالعه کنید تا تمام سؤالاتی که ممکن است در مورد نگهداری از تلویزیون برایتان پیش آید برطرف  شود.
  • در مسیر برق تلویزیون حتماً از محافظ برق استفاده کنید. با این کار در صورت بروز نوسانات برقی، تلویزیون شما دچار مشکل نخواهد شد.
  • تلویزیون را در محلی به دور از لوازم گرمایشی قرار دهید. گرمای تولید شده از این لوازم به قطعات داخلی تلویزیون آسیب وارد کرده و مانع از خنک شدن آن می شوند. حتی باید آن را از نور مستقیم آفتاب هم دور نگه دارید.
  • قرار دادن تلویزیون در محیط سرد نیز موجب آسیب به آن خواهد شد.
  • روی تلویزیون را با پارچه نپوشانید.
  • تمامی برچسب ها و پلاستیک های موجود روی تلویزیون را بردارید. گاهی پوشانده شدن قسمتهای پشتی دستگاه با پلاستیک، موجب جلوگیری از جریان هوا شده و موجب گرم شدن بیش از حد تلویزیون می شود.

نکاتی برای جلوگیری از خرابی تلویزیون

  • گرد و خاک عامل اصلی خرابی تلویزیون است؛ پیشنهاد می شود برای نگهداری از تلویزیون آن را در مجاورت درهای ورودی و پنجره قرار ندهید.
  • مراقب وارد شدن ضربه به تلویزیون باشید. با هر ضربه به آن باعث سوختن پیکسل های صفحه نمایش خواهید شد. کودکان خود را کنترل کرده و به آنها آموزش دهید که از ضربه زدن و پرتاب اجسام به سمت تلویزیون خودداری کنند.
  • در صورت طوفانی شدن هوا و بروز رعدوبرق بهتر است تلویزیون را خاموش کنید تا دچار نوسان برقی نشود.
  • در حالت استندبای تلویزیون خاموش نیست و برخی قطعات دستگاه در حال کار هستند و مستهلک می شوند پس بجای استندبای کردن ، تلویزیون را خاموش کامل کنید.(بجای جدا کردن سیم برق در تلویزیونهای LED و LCD می توانید از سیم های رابط دارای کلید قطع برق استفاده کنید)
  • گرما یکی از علل فیزیکی مهم در ایجاد استهلاک در مواد است که این مسئله در قطعات الکترونیکی اهمیت بیشتری پیدا می کند. قطعات الکترونیکی که بیشتر گرم می شوند انرژی بیشتری مصرف می کنند و بیشتر در معرض خرابی هستند. در فواصل زمانی ۲ تا ۳ ساعت تلویزیون را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا حداقل به مدت زمانی که با محیط هم دما شود خاموش کنید.

چگونه تلویزیون را تمیز کنیم؟

تمیز کردن تلویزیون یکی از مهمترین مسائل در نگهداری از تلویزیون است. بیشتر آسیب های وارده هنگام تمیز یا گردگیری به تلویزیون وارد می شوند. به همین دلیل باید هنگام تمیز کردن تلویزیون نکاتی را رعایت کنیم.

گاهی نظافت اشتباه این دستگاه موجب آسیب به آن می شود. بهترین گزینه برای تمیز کردن تلویزیون استفاده از دستمال های نانو و مایکروفایبر است. دستمال هایی که هیچ پرزی از خود به جا نگذاشته و تمام گردوغبار موجود را پاک می کنند. اگر کمی دستمال را نم دار کنید نتیجه‌ بسیار خوبی حاصل می شود. این روزها برخی از اسپری های نانو هم در بازار موجود هستند که برای تمیز کردن گوشی موبایل و صفحه های تلویزیون و نمایشگر مناسبند. فقط کافی است چند بار روی دستمال اسپری کرده و اقدام به تمیز کردن تلویزیون کنید.

نکات مهم برای تمیز کردن تلویزیون:

  • تحت هیچ شرایطی از مواد شوینده برای تمیز کردن تلویزیون استفاده نکنید. حتی شیشه پاک کن هم برای تمیز کردن صفحه‌ تلویزیون توصیه نمی شود.
  • از اسپری کردن حشره کش در نزدیکی تلویزیون خودداری کنید.
  • قسمتهای پشتی تلویزیون که به صورت مشبک است محل تجمع گرد و غبار بوده و بهتر است گاهی اقدام به تمیز کردن آن کنید. این کار با استفاده از دستگاه فشار هوا و یا سشوار قابل انجام است. از جاروبرقی برای این کار استفاده نکنید.
  • اساسا بر روی تلویزیون گرد و غبار زیادی می نشیند که علت عمده آن به جریان هوای منطقه بستگی دارد. اگر در منطقه ای که زندگی می کنید گرد و خاک زیاد است، باید تلویزیون خود را سه تا چهار بار در هفته پاک کنید.
  • تلویزیون پلاسما،ال سی دی و ال ای دی به برق استاتیک حساس هستند، بنابراین، استفاده از پاک کننده ها و پارچه های ضد استاتیک بسیار مهم است.

نصب تلویزیون

  • اگر تلویزیون را به دیوار وصل می‌کنید، از ابزار مناسب برای نصب آن استفاده شود. با این کار از افتادن تلویزیون جلوگیری خواهید کرد. اگر هم آن را روی میز قرار می‌دهید، مطمئن شوید که جایگاه ثابتی دارد و از روی میز واژگون نخواهد شد.
  • تلویزیون را در فضای بسته که دارای قاب است قرار ندهید، برای مثال نباید آن را داخل یک باکس گذاشت. جهت نگهداری از تلویزیون بهتر است فاصله آن با دیوار هم حفظ شود تا جریان هوا به خوبی در اطراف آن در گردش باشد.
  • از قرار دادن وسایل اضافی همچون گلدان، لیوان آب، ساعت، سوزن و سنجاق و مانند این ها بر روی تلویزیون جداً خودداری کنید.
  • فاصله‌ ایده آل برای تماشای تلویزیون حدود ۳ متر است، پس دستگاه را جایی قرار دهید تا فاصله آن با بیننده حفظ شود.

توصیه هایی برای افزایش عمر تلویزیون

  • مدت زمان طولانی روشن ماندن تلویزیون موجب کم شدن نور آن خواهد شد. در طول روز به صورت استاندارد از تلویزیون استفاده کنید و گاهی آن را خاموش کرده و فرصت استراحت به دستگاه بدهید. روشن ماندن طولانی مدت موجب کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد.
  • اگر به اجبار تلویزیون باید برای مدت طولانی روشن بماند، توصیه می کنیم که از یک تصویر ثابت برای آن استفاده نشود. یا حتی بهتر است صفحه ای مشکی در آن نمایش داده شود.
  • نور دستگاه را طوری تنظیم کنید که با گذشت زمان متوجه کم شدن آن نشوید. حقیقت این است که هرچه روشنایی تصویر را بیشتر کنید، عمر تلویزیون کمتر شده و قبض برق شما پربارتر خواهد شد و برعکس….
  • برای وصل و جدا کردن دوشاخه به پریز از سیم آن استفاده نشود. بهتر است خود دوشاخه را نگه دارید؛ نه اینکه سیم آن را بکشید.

نگهداری از لوارم جانبی تلویزیون

  • شما علاوه بر نگهداری از تلویزیون موظف به نگهداری و استفاده درست از لوازم جانبی تلویزیون هم هستید. برای مثال در صورت نداشتن کنترل قادر به استفاده و انجام تنظیمات دلخواه خود نخواهید بود؛ پس بهتر است کنترل را داخل باکس هایی که برای این کار طراحی شده‌اند قرار دهید و از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • اگر تلویزیون شما سه بعدی است و دارای عینکهای مخصوص نمایش تصاویر سه بعدی است حواستان به این عینکها باشد. اگر چه می توانید در صورت آسیب دیدن عینک یک نمونه دیگر خریداری کنید، اما خرید این عینکها موجب صرف هزینه مجدد برای شما می شود.

حتی با رعایت تمام مواردی که در این بحث به آن اشاره شد، گاهی ممکن است دستگاه شما دچار خرابی و مشکل شود. در صورت بروز هر نوع مشکلی، اگر دانش کافی برای تعمیر آن را ندارید، بهتر است خودتان دست به کار نشوید. تعمیر لوازم برقی را به یک تکنسین ماهر بسپارید.

موفق و پیروز باشید…

منبع: آچارباز ، دنیای اقتصاد ، ال جی سرویس ، نمایندگی تعمیرات سونی با اضافات و تلخیص و تصحیح

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “راهنمای جامع استفاده و نگهداری از تلویزیون

  1. کریمی گفت:

    سلام ببخشید چند تا سوال داشتم
    محافظ تلویزیون و یخچال باهم فرق دارن؟
    و اینکه محافظ یخچال باید چند آمپر باشه ؟ و اینکه میشه از یه محافظ برای دو تا یخچال استفاده کرد؟
    ممنون میشم جواب بدین

    1. سلام. تفاوتشون در زمان تأخیر در وصل هست و تفاوت دیگه ای ندارند.
      برای یخچال 10 آمپر کافیه.
      اگه رله خروجی بتونه جریان رو تحمل کنه مشکلی نداره.

دیدگاهتان را بنویسید